Kezdlap arrow Termkek arrow MorphoWord Plus fordtprogram-csomag
Bejelentkezs

Kosr

Bevsrlkosr megtekintse
Bevsrlkosara pillanatnyilag res.

MorphoWord Plus
fordtprogram-csomag

22 352 Ft
letlthet
Az r az ft tartalmazza.

A MorphoWord Plus fordtprogram-csomag teljes kr angol-magyar, magyar-angol fordtsi lehetsget knl internetes bngszkben s Office alkalmazsokban. A MorphoWeb modul bvtmnyknt pl be az Internet Explorerbe s a Firefoxba. A MorphoWord modul a Microsoft Word eszkztrt egszti ki. A Gpi fordts (MorphoMouse) modul olyan mondatfordt, amely az egrrel mutatott mondat fordtst egy felpattan ablakban mutatja meg. A programok j szavakkal bvthetk, melyek kzs adatbzisba kerlnek, gy minden alkalmazsbl elrhetk. A fordts minsge minden alkalmazsban azonos, s az elrhet legjobb.
A termk letlthet vltozatban kaphat.

Office fordt

A MorphoWord a Microsoft Wordben megnyitott dokumentumokat fordtja le. A lefordtott szvegbe az eredetit bekezdsenknt srga httrrel beszrja. A fordts tolvassa utn az eredeti szveg trlhet. A lefordtott szveg mennyisgt egy sttuszablak szzalkosan kveti. A fordts minsge fgg a fordtand szveg helyessgtl is: a Word lehetsget ad arra, hogy fordts eltt a beptett helyesrs-ellenrzvel ellenrizzk a fordtand szveget.
Szoftverkrnyezet: MS Office Word 2003, 2007, 2010, 2013 vagy 2016 32 bites kiadsa.Webfordt

A MorphoWeb a fordtprogram bngszkben hasznlhat vltozata, mely az aktulisan megnyitott weblapot fordtja le. A fordts az eredeti oldallal azonos formban jelenik meg. Ha csak egy szvegrszletre van szksg, annak kijellsvel gyorsabban is megkaphatjuk a fordtst. A fordts az oldal frisstsvel eltntethet. A MorphoWeb a https cm s a bonyolultabb script tartalm oldalakat is lefordtja.
Szoftverkrnyezet: Microsoft Internet Explorer 6 vagy jabb, illetve Firefox 20 vagy jabb.


Gpi fordts (MorphoMouse)

A MorphoMouse Gpi fordts modulja internetes bngszskor idegen nyelv szvegek megrtshez nyjt segtsget.
Ha az egrkurzort a mondat fl hzzuk, nhny msodperc mlva a mondat fordtsa megjelenik a MorphoMouse ablakban. Hasznlhat Microsoft Wordben, Firefox, Chrome s Internet Explorer bngszkben, valamint Adobe Acrobatban.
A MorphoMouse mkdsrl bvebb informci a morphomouse.com oldalon tallhat.


Felhasznli sztr

A MorphoWord Plus adatbzisa szavakkal, kifejezsekkel bvthet, melyek egyenknt vagy csoportosan is felvehetk. A felvett szavakat minden alkalmazs kzsen hasznlja. Szszedeteink Excel tblzatban illetve XML formtumban is kimenthetk.

Kiprbls

A program ingyenesen kiprblhat, a prbavltozat innen tlthet le. A dem 14 napig hasznlhat s a fordthat karakterek szma korltozott.

Rendszerigny

IBM kompatibilis PC, 512 MByte RAM, 700 MByte HDD; Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 vagy Windows 10 opercis rendszer (32 vagy 64 bites) s a MS Office Word 2003, 2007, 2010, 2013 vagy 2016 32 bites kiadsa.

Bvts MorphoWord Plusra

A MorphoWord s MorhoWeb programok tulajdonosai kedvezmnyes ron bvthetik programjaikat MorphoWord Plusra. Kattintson arra a termkre, amelyikrl frissteni szeretne: MorphoWord, MorphoWeb, MorphoWord angol–magyar egyirny (2007. mjus 25. eltti). A vsrlshoz meg kell adni a meglv program termksorszmt. A fizets utn a termksorszm kiegszl a MorphoWeb s MoBiCAT hasznlatt engedlyez jogosultsgokkal. A MorphoWord Plus program-csomag a fizets utn a Letlts fl all egyszeren letlthet.

A MorphoWord Pro program tulajdonosainak a hardverkulcs leadsa esetn djmentes ttrsi lehetsget biztostunk. A cserhez vegye fel velnk a kapcsolatot.

Kzremkdk

A fordtprogram s az angol–magyar adatbzis a MorphoLogic fejlesztse. A magyar–angol nyelvi adatbzis a MorphoLogic fordtcsapatnak, az MTA Nyelvtudomnyi Intzetnek s az SZTE Informatikai Tanszkcsoportjnak kzremkdsvel az NKFP rszleges tmogatsval jtt ltre (NKFP 2/008/2004).


A MorphoMouse s a MorphoWord programok teleptjnek letltse
A MorphoMouse program ingyenesen letlthet s telepthet a MorphoLogic Telept s Frisst alkalmazs segtsgvel.

A MorphoMouse s Moduljai (Elektronikus sztrak, Gpi fordts), valamint a MorphoWord (tovbb MorphoWord Net, MorphoWord Plus, MorphoWord Plus Net, MorphoWord Pro) programjaink teleptse:

 1. Tltse le a MorphoLogic Telept s Frisst alkalmazst!
 2. Zrja be a szmtgpn fut alkalmazsokat, hogy a program hasznlathoz minden szksges komponens teleplhessen a szmtgp jraindtsa nlkl!
 3. Bngszjnek letltsi mappjbl indtsa el a teleptt!
 4. A teleptskor megjelen prbeszdablakba rja be a megvsrolt termksorszmot!
 5. Nyomja meg az OK gombot!
 6. Amennyiben tbbfle termket vsrolt, krjk, mindegyik termksorszmot egyenknt adja hozz a telepthz!

Ezt kveten a program automatikusan telepti azokat a komponenseket, amelyek az adott termksorszmmal elrhetek.

 

Dem eszkzk teleptse a MorphoLogic Telept s Frisst alkalmazs segtsgvel trtnik a fent lert mdon, termksorszm hozzadsa nlkl.

 • MorphoMouse Online Sztrak: a Belltsok / Modulok / Sztrak modul / Rszletek / Elrhet termkek menben kattintson a Dem gombra a kivlasztott sztr 14 napos kiprblshoz
 • MorphoMouse Online Gpi fordts: a Belltsok / Modulok / Gpi fordts modul / Rszletek / Elrhet termkek menben kattintson a Dem gombra az angol-magyar, magyar-angol fordts 14 napos kiprblshoz
 • MorphoWord Net: a teleptben jellje be a MorphoWord komponens teleptst a Microsoft Word alatti angol-magyar, magyar-angol online fordts 14 napos kiprblshoz
 • MorphoWeb Net: a teleptben jellje be a MorphoWeb komponens teleptst a bngszkbe pl angol-magyar, magyar-angol online fordts 14 napos kiprblshoz

 

Offline programok internetkapcsolat nlkl telepthet s aktivlhat verziinak a letltshez krjk, kattintson ide

 

Gyakran ismtelt krdsek a MorphoWord Plus programhoz

Ez az sszellts a MorphoWord Plus Sg kiegsztse. Termktmogatsi csoportunk a leggyakrabban feltett krdsekre adott vlaszokat gyjttte itt ssze.

Hogyan tlthetem le s telepthetem a programot?

A program a MorphoLogic Telept s Frisst alkalmazs segtsgvel telepthet, aktivlhat.

A MorphoWord ikonok eltntek az eszkzsvbl. Hogyan llthatom vissza?

Az Office a fordtprogramot annak hibja esetn letilthatja.
Office 2003: Ellenrizze, hogy a Word eszkztrai (Sg melletti szrke terleten jobb egrkattints) kztt szerepel-e a MorphoWord (MmoWordToolbar.dot), s be van-e kapcsolva.
Ellenrizze a Sg/Microsoft Office nvjegye/Letiltott elemek (Help/About Microsoft Office Word/Disabled Items) alatti listt, s ha a program itt megtallhat, engedlyezze.
Office 2007 s jabb: A MorphoWord eszkztr (MmoWordToolbar.dot) a Bvtmnyek (Add-Ins) kztt jelenik meg.
Kattintson a Microsoft Office gombra (Microsoft Office button), majd A Word belltsai (Word options) gombra, majd kattintson a Bvtmnyek (Add-Ins) kategrira.
Aktv alkalmazsbvtmnyek (Active application Add-ins): Az Office programban regisztrlt s ppen fut bvtmnyek listja. Itt kell szerepelnie a MorphoWord eszkztrnak.
Letiltott alkalmazsbvtmnyek (Disabled application Add-ins): Azoknak a bvtmnyeknek a listja, amelyeket a program automatikusan letiltott. Ha a MorphoWord eszkztr itt szerepel, a Bvtmnyek (Add-Ins) terleten a legrdl menben vlassza ki a Letiltott alkalmazsbvtmnyeket (Disabled application Add-ins), majd kattintson az Ugrs (Go) gombra. A listban lljon r az eszkztrunkra, s nyomja meg az Engedlyezs (Enable) gombot.

A MorphoWord Plus fordts utn a lefordtott szveget mg egyszer beszrja.

A MorphoWord Plus csak az alaprtelmezett beszr mdban mkdik helyesen. Kapcsolja vissza ezt az zemmdot az Eszkzk/Belltsok/Szerkeszts/A kijellt szveg fellrsa alatt.

A MorphoWord Plus nem fordt le minden szt.

Ezt a helytelen helyesrs s rsjel hasznlat is okozhatja. A fordts eltt gyakran rdemes ellenrizni a szveget a Word beptett helyesrs- s nyelvtani ellenrzjvel is.

Firefoxban nem mkdik a program.

A MorphoWord Plus teleptskor a szksges Firefox kiterjesztseket is feltelepti.
Firefox 14.x s jabb verzik esetn krjk, futtassa a programjnak megfelel aktulis teleptt a szksges kiegsztsek teleptshez!
A MorphoWeb megfelel mkdshez a telepts utn a Firefox Eszkzk / Kiegsztk / Bvtmnyek listjban a MorphoWeb bvtmnyt lltsa "Mindig aktivlja" rtkre, majd indtsa jra a bngszt.

Hogyan kell hasznlni a programot Acrobat (Reader) alatt?

Acrobat (Reader) alatt a MorphoMouse tud csak mkdni, az Acrobat X, XI s DC verzikat tmogatja. Msolsvdett szveg esetn sajnos tovbbra sem tud mkdni.

- Amennyiben az Acrobat-ot ksbb telepti, vagy ms verzira tr t, szksg lehet a fordtprogram teleptjnek jbli futtatsra, hogy a szksges kiegszts telepljn.
- Az Acrobat alatt a kvetkez belltsok is szksgesek (vltoztats utn az Acrobat-ot jra kell indtani ):
Szerkeszts / Belltsok / ltalnos (Edit / Preferences / General)
ltalnos (General) rszben: "Csak hitelestett bvtmny hasznlata" (Use only certified plug-ins) → ne legyen kipiplva
Acrobat X alatt ugyanitt, Acrobat XI s DC alatt a Biztonsg (nagyobb) / Security (enhanced) rszben:
"Vdett md bekapcsolsa indtskor" (Enable Protected mode at startup) → ne legyen kipiplva

A MorphoWord Plus aktivlsakor 1715-s hibazenetet kapok. Mit jelent ez?

A MorphoWord Plus program csak egy (illetve a vsrolt licencszmban meghatrozott) szm szmtgpen hasznlhat. Az aktivls kezelsbe beptettnk egy kismrtk tolerancit, gy nem kell j termksorszmot vsrolnia, ha hosszabb idszak elteltvel kicserli szmtgpt, s az j gpen is aktivlni szeretn a programot. A hibajelzs arra utal, hogy ezt az aktivlsi keretet tllpte.


Teleptsi problma.

A MorphoWord Plus teleptshez jelenleg Adminisztrtor jogosultsg szksges. A telepts csak annl a felhasznlnl teszi lehetv a hasznlatot, akinl teleptjk a programot. Adminisztrtori jogokkal nem rendelkez felhasznlnl ezrt a telepts csak a felhasznl tmeneti jogosultsgnak megvltoztatsval, majd visszalltsval lehetsges. A program egybknt egy szmtgpen korltlan szmban telepthet, s aktivlhat.


Teleptsi problma Vista alatt

Ha egy korbbi (1.3.4.18 vagy rgebbi) verzit frisstett Windows Vistn,  s a termk nincs aktivlva zenetet kapja, akkor ennek az az oka, hogy a telept nem tudta tkletesen eltvoltani az elz vltozatot.
 • Tvoltsa el ismt a most teleptett programot.
 • A Vezrlpult\Mappa nzetnl lltsa be, hogy ltszdjanak a rejtett llomnyok.
 • A C:\Felhasznlk\[felhasznlnv]\appdata\local\virtualstore\Program Files alatt is ltrejn egy MorphoWord vagy MetaMorpho knyvtr. Ezt trlje.
 • Teleptse jra a programot.

A MorphoWord Plus teleptt fertzttnek nyilvntja a vrus/trjai irt programom, vagy a telept futtatsakor vrus/trjai riasztst kapok.

A program teleptje a Mediachance Multimediabuilderrel kszlt, mely a mkdshez UPX tmrtsi eljrst hasznl. Ezt az eljrst nhny vrusirt rosszindulatnak minstheti s emiatt tves riasztst adhatnak a felhasznlknak. A tves riaszts ltalban megsznik, ha vrusirtjt frissti a legfrissebb vltozatra. A fentiek termszetesen csak akkor rvnyesek, ha a felhasznl rendszere egybknt vrusmentes. Ha egyb fjlok is vrusosak, akkor sajnos elkpzelhet, hogy a telept valban egy "hagyomnyos" fertzs ldozata lett. Tovbbi informcikat a Mediachance honlapjn s felhasznli frumn tallhatnak a tmban.
Abban az esetben, ha problmjra nem tallt megoldst, vegye fel a kapcsolatot velnk! Adja meg e-mail cmt, s Termktmogatsi csoportunk vlaszlevlben elkldi az ajnlott megoldst, vagy ha ez akadlyba tkzik, a megoldshoz tovbbi informcikat krnk ntl.

 


Mit vettek mg, akik ezt vettk?OLDALTRKP | ELRHETSG | ADATVDELEM | SZERZI JOGOK | VSRLSI TUDNIVALK